Bebeğin, Çocuğun Erken Konuşması İçin Ne Yapılmalı?

31.03.2016
972
Bebeğin, Çocuğun Erken Konuşması İçin Ne Yapılmalı?

Bebeğin, Çocuğun Erken Konuşması İçin Ne Yapılmalı?

Anne adayları 9 ay 10 günün geçmesini sabırsızlıkla beklerler. Bebek doğduktan sonra da onun büyümesini izlerken, ilk gülümsemesi, ilk emeklemesi, ilk adımları ve ilk kelimelerini sabırsızlıkla beklerler. Bu durumda pek çok anne aynı hataya düşerek çocuklarını diğer yaşıtlarıyla kıyaslamaya başlarlar ve gelişim konusunda ilerde veya geride kalmış olduğunu düşünerek bir annelik olmazsa olmazı olan evham durumuna ilk günden kapılmaya başlarlar.

Oysaki her çocuğun gelişim sureci farklıdır ve aynı şekilde ilerlemez. İki çocuğunuzun ikisi de farklı bir gelişim izler. Bu yüzden evhama kapılmak yerine bebeğiniz ile geçireceğiniz keyifli zamanların tadını çıkartmanız gerekir. Ancak bazı durumlarda gelişimi destekleyici aktiviteler yapılabilir. Bebeğin çocuğun erken konuşması için ne yapılmalı ne yapılmamalı konusu oldukça önemlidir. Bebekler ortalama 2 yaşına yaklaşırken konuşmaya başlarlar. 1 yaşından sonra dertlerini vücut diliyle anlatmaya çalışırlar ve size anlamsız gelen de de de de ba ba ba ba ba gibi hecelerle konuşmaya başlarlar. Yani bebeğiniz ilk önce konuşmalarınızı, etraftaki sesleri dinler ve anlamaya çalışır, anlamaya başladıktan sonra da size anlatmaya çalışır.

Bu süreç uzayabilir de kısalabilir de bebeğinizin erken konuşması için yapılacak bir şey yoktur. Sadece onunla geçirdiğiniz vakitlerde onunla düzgün bir Türkçe kullanarak konuşmanız, çevreyi tanıtarak objeleri ve insanları tanımlayarak, yaptıklarınızı anlatmanız dil gelişimini olumlu yönde etkiler ve çocuğunuz düzgün bir konuşma tarzına sahip olur.

YAZAR BİLGİSİ
Serdar
Moda,sağlık,yaşam ve güncel bilgileri sizinle paylaşan modafesto.com kurucusu
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.