Ağız Kokusunu Önlemenin Yolları
Ağız Kokusunu Önlemenin Yolları,Ağız Kokusu Nasıl Önlenir
Ağızda oluşan kötü kokuların başlıca sebepleri arasında en önemli neden diş ve diş etinde meydana gelen rahatsızlıklardır.Bunun için öncelikle diş hekimine gözükmenizi tavsiye ederken bu sorunu kendinizde ortadan kaldırabilirsiniz. Bu her insanın öncelikle kendi diş sağlığı ve bakımı için yapması gereken önemli bir husustur.
Ağız kokunuzun ilk savaşını dişlerinizi günde 2 kere fırçalama ile başlayabilirsiniz.
1. Sakız Çiğnemek
Tükürüğümüzün içinde çok sayıda enzim bulunuyor. Bu enzim yemek sonrası ağızda kalan parçacıkların sindirilmesini sağlar. Şeker gibi bir hastalığınız mevcut ise ve sabahları ağız kokusuyla kalkıyorsanız bunun nedeni tükürük enzimlerinin azalması olabilir. Bunun arttırmanın yolu şekersiz sakız çiğnemektir.
2.Bol Bol Tarçın Tüketin
Tarçın hem şekeri dengeler hem de ağız içinde oluşan bakteriler ile savaşan mucizevi bir bitkidir. Örneğin meyve tüketirken üzerine biraz tarçın dökerek ağız kokusuyla savaşabilirsiniz.
3.Bolca Su Tüketin
Aslında su tüketmek genel bir sorundur. Bolca su tüketmek her derde deva olduğu gibi elbette ağız sağlığı içinde önemli bir rol oynar.Hem ağız içi bakterilerle savaşmada hem de tükürük salgısını arttırmada rolü vardır.
Bunlar ağız sağlığımız için genel sorunlardır. Bunların yanı sıra ek olarak burun sağlığınızı veya geniz eti gibi problemleriniz varsa diş hekiminize muhakkak görünmenizde fayda vardır.Yine meşhur 3 beyazdan uzak durmalısınız. Bu gıdalar ağız içindeki bakteri oluşumunu arttırmaktadır. Yemek sırasında bilindiği üzere sindirim ağızdan başlar ve iyice çiğnemek tükürük salgısının artmasını sağlar. Yine dişlerinizi fırçalarken diş ipi kullanmayı ihmal etmemiz gerekmektedir. Bu özellikle diş arasındaki bölgelerde oluşan bakterilerden kurtulmanın yoludur. Ve tabi ki Sigara ağız kuruluğuna ve diş eti rahatsızlıklarına neden olur ve ağız kokusu kaçınılmazdır.